Äl-Israa’ wäl-Miäaraadz

Halutessanne tulostaa tämän asiakirjan huomioikaa, että paperi sisältää kunnioittavia sanoja, joita ei saa heittää likaiseen paikkaan

Bismilläähi-Rrahmääni-Rrahiim

Älhämdu lilläähi Rabbil-Äalämiin, WäS-Saläätu WäS-Säläämu Äalää Säjjidinää Muhammad

Ylistys Allaahille, kohottakoon Allaah profeetta Muhammadin arvoa ja hänen Muslimisukulaistensa ja kumppaneittensa arvoa, sekä suojelkoon hänen kansaansa siltä, mitä hän pelkää sille tapahtuvan 

 

Äl-Israa’ wäl-Miäaraadz

 

Kiitos Jumalalle, Jonka käskystä profeetta Muhämmäd matkusti yöllä Mekasta Jerusalemiin, joka on ympäröity siunauksilla. Pyydämme Jumalaa korottamaan profeetta Muhämmäd:in arvoa ja suojelemaan tämän kansaansa siltä, mitä tämä pelkäsi heille tapahtuvan.

Äl-Israa’ on yksi profeetta Muhämmäd:in monista ihmeistä, jotka ovat toinen toistaan mahtavampia, ja joista mahtavin on Koraanin ihme.

Muslimi uskoo, että Äl-Israa’ eli matkustaminen yöllä Mekasta Jerusalemiin on ihme, joka tapahtui profeetta Muhämmäd:ille Koraanin ja hädiith:in varmistuksella. Kaikki Islamin oppineet ovat yhtä mieltä siitä, että profeetta Muhämmäd koki tämän ihmeen fyysisesti hereillä ollessaan. Oppineet ovat sanoneet: ”Hän, joka kiistää Äl-Israa’, kiistää osaa Koraanista. Hän, joka kiistää osaa Koraanista on vääräuskoinen”.

Äl-Israa’ tapahtui kuuvuoden Radzäb-kuukauden 27 päivänä. Ennen Äl-Israa’:in alkua, enkeli Gabriel pesi profeetta Muhämmäd:in sydämen Zamzam-vedellä, jotta tämän sydän kestäisi kaiken mitä tulee kokemaan.

Oppineen Äl-Bäihäqij:in kautta meille saapunut Äl-Israa’:in kertomus alkoi, kun profeetta Muhämmäd:in luo saapui enkeli Gabriel mukanaan eläin Paratiisista nimeltään Äl-Buraaq. Tämä eläin oli hieman aasia suurempi mutta muulia pienempi, joka innostuksestaan ei malttanut olla paikoillaan. Profeetta Muhämmäd ei päässyt Äl-Buraaq:in selkään ennen kuin Gabriel otti siitä kiinni.

Profeetta Muhämmäd ja Gabriel matkustivat Äl-Buraaq:illa ratsastaen nopeasti, sillä tämän eläimen ominaisuutena oli, että se laittaa kavionsa sinne paikkaan, jonka se näkee horisontissa. He saapuivat paikkaan, jossa Gabriel käski profeettaa rukoilemaan kaksi osaa. Lopetettuaan profeetta Muhämmäd ja Gabriel jatkoivat matkaa, jolloin Gabriel kysyi : ”tiedätkö missä rukoilit? Rukoilit Siinaissa, jossa Jumala puhui Moosekselle”.

Seuraavaksi kun he pysähtyivät, Gabriel käski profeettaa taas rukoilemaan kaksi osaa. Matkan jatkuessa Gabriel taas kysyi: ”tiedätkö missä rukoilit? Rukoilit Beet Lehemissä, jossa Jeesus Marian poika syntyi”.

He jatkoivat matkaa Jerusalemiin saakka, johon saavuttuaan he sitoivat Äl-Buraaq:in kiinni ja menivät Äl-Äqsaa moskeijaan. Siellä, Jumalan tahdosta, kaikki profeetat Aatamista Jeesukseen odottivat profeetta Muhämmäd:iä. Gabriel vei hänet kaikkien profeettojen eteen ja profeetta rukoili seuraajinaan kaikki edeltäjänsä profeetoista.

Kummallisia juttuja Äl-Israa’:in aikana, joita profeetta näki, oli mm.:

-          Tämän maailman vanhan naisen muodossa.

-          Ibliis eli henkiolentojen esi-isän.

-          Faaraon tyttären kampaajan voimakkaasti tuoksuvan haudan.

-          Jumalan puolesta taistelijoita, jotka viljelivät ja keräsivät sadon kahdessa päivässä.

-          Ihmisiä, joiden huulet ja kielet leikattiin irti tulisaksilla. Nämä olivat väärää oppia opettavat ihmiset.

-          Ihmisiä, joiden päät rikottiin kivillä. Nämä olivat rukoukset jättäneet.

-          Ihmisiä, jotka kilpailivat saadakseen mädäntynyttä lihaa ja jättivät hyvän lihan syömättä. Nämä olivat huorintekijät.

-          Ihmisiä, jotka raapivat itseään kuparikynsillä. Nämä ihmiset olivat juoruilijoita.

Äl-Miäaraadz:in tapahtumaan pitää myös uskoa. Sen jälkeen kun profeetta Muhämmäd oli rukoillut kaikkien muiden profeettojen kanssa. Siihen paikkaan, jossa nykyinen Kallio moskeija on, ilmestyi portaat. Portaiden joka toinen askelma oli kultaa ja toinen hopeaa. Profeetta Muhämmäd ja Gabriel menivät portaita pitkin taivaisiin. Joka taivaassa profeetta Muhämmäd, rauha hänelle, tapasi profeetan.

-          Ensimmäisessä taivaassa oli Aatami, ihmisten esi-isä.

-          Toisessa oli serkukset Jeesus ja Jähjää, Zäkärijjäh:in poika.

-          Kolmannessa oli Joosef.

-          Profeetta Idriis oli neljännessä taivaassa.

-          Viidennessä taivaassa oli Aaron, Mooseksen veli.

-          Mooses oli kuudennessa.

-          Viimeisessä, seitsemännessä taivaassa oli Abraham, joka nojasi Äl-Bäit Äl-Mäamuur:iin.

Rauha heille kaikille.

Äl-Bäit Äl-Mäamuur on rakennus seitsemännessä taivaassa, johon menee joka päivä 70 000 uutta enkeliä, jotka eivät enää koskaan tule siihen uudestaan.

Sitten Gabriel vei profeetta Muhämmäd:in puun luo, jonka lehdet olivat kuin elefantin korvat ja hedelmät kuin saviruukut.

Profeetta Muhämmäd näki ja koki paljon kummallisia asioita Äl-Miäaraadz:in aikana, kuten:

-          Enkeli Määlik, joka on vastuussa Helvetistä.

-          Paratiisi.

-          Äl-Aärsh, paratiisin katto, joka on suurin asia jonka Jumala on luonut.

-          Jumalan Puheen kuuleminen. Jumalan puhe ei kuitenkaan ole niin kuin meidän puhe. Jumalan puhe ei ole ääni, kieli tai kirjaimia. Sillä ei ole alkua eikä loppua.

Äl-Miäaraadz:in jälkeen profeetta Muhämmäd, rauha hänelle, palasi Mekkaan. Jotkut oppineet ovat sanoneet, että Äl-Israa’ wäl Miäaraadz:iin meni vain kolmannes sitä yötä, jona se tapahtui.

Mekassa profeetta Muhämmäd kertoi heimolle, mitä hänelle oli tapahtunut, mutta he eivät uskoneet häntä. He menivät Äbu-Bäkr:in luo ja kysyivät uskooko hän, että profeetta Muhämmäd olisi matkannut Mekasta Jerusalemiin ja takaisin yhden yön aikana. Hän vastasi heille, että uskoisi vaikka profeetta Muhämmäd kertoisi mahtavampaakin, sillä tämä opetti hänelle asioita, joita profeetta Muhämmäd sai tietää Jumalalta enkeli Gabrielin kautta.

Heimo kerääntyi kysymään profeetalta tietoa Äl-Äqsaa moskeijasta. Paikalla oli ihmisiä, jotka olivat vierailleet Jerusalemissa ja tiesivät, puhuisiko profeetta Muhämmäd totta vai ei. Kaikkien kuullen hän selosti tarkkaan yksityiskohtia myöten, millainen moskeija on. Muut Äl-Äqsaa moskeijan nähneet sanoivat: ”Vannomme Jumalan kautta, että kuvaus oli oikea”.

On tärkeää muistuttaa, että vaikka profeetta Muhämmäd kuuli Jumalan Puheen, silti se ei tarkoita, että Jumala olisi taivaassa. Kuulihan Mooseskin Hänen Puheen ollessaan Siinain vuorella. Jumala oli ilman paikkaa ennen sen luomista, eikä paikan luomisen jälkeenkään sitä tarvitse. Jumalalla ei ole luotujen ominaisuuksia kuten istuminen, siirtyminen, muuttuminen tai vartalo.

Henkilö, joka väittää Jumalalla olevan samanlaisia ominaisuuksia kuin luoduilla, väittää Koraania vastaan. Sillä Jumala on sanonut, mikä tarkoittaa: ”Ei ole mitään niin kuin Hän”. Tiedämme, että henkilö joka vastustaa Koraania ei ole muslimi. Henkilö, joka syylistyy uskostaluopumiseen, on välittömästi lausuttava uskontunnus, joka on:

Minä uskon ettei ole Jumalaa muuta kuin Ällaah,

ja minä uskon että Muhämmäd on Ällaah:in viestintuoja

Tässä oli yksi niistä monista ihmeistä, joita tapahtui profeetta Muhämmäd:ille.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pyydämme Jumalaa tämän mahtavan ihmeen muiston alla helpottamaan muslimien oltavia

ympäri maailmaa, ja suomaan, että seuraava tilaisuus tuo mukanaan

rauhaa ja hyvää kaikille.