Tie Menestykseen

Halutessanne tulostaa tämän asiakirjan huomioikaa , että paperi sisältää kunnioittavia sanoja, joita ei saa heittää likaiseen paikkaan

Bismilläähi-Rrahmääni-Rrahiim

Älhämdu lilläähi Rabbil-Äalämiin, WäS-Saläätu WäS-Säläämu Äalää Säjjidinää Mohammad

Ylistys Allaahille, kohottakoon Allaah profeetta Muhammadin arvoa ja hänen Muslimisukulaistensa ja kumppaneittensa arvoa, sekä suojelkoon hänen kansaansa siltä, mitä hän pelkää sille tapahtuvan.

 

Tie Menestykseen

 Aloitan Jumalan nimeen, ylistäen Häntä ja kiittäen  Islamin siunauksista. Nöyrästi pyydän Häntä ylentämään profeetta Muhämmäd:in arvoa sekä hänen muslimi sukulaistensa ja kumppaneidensa arvoa, ja suojelemaan Hänen kansaansa siltä, mitä hän pelkäsi sille tapahtuvan. Rukoilen Jumalaa suomaan meille oikeat aikomukset ja kyvyn ymmärtää, sekä palkkion Tuonpuoleisessa.

 

Tieto on tie menestykseen, kuten monet tietävät. Kuitenkin ihmiset ymmärtävät tämän lauseen eri tavalla. Tieto Islamista ja siitä miten se on tie menestykseen, tässä elämässä ja tuonpuoleisessa, on monille epäselvä asia, jonka toivon selvenevän tämän kirjoituksen avulla, Jumalan tahdosta.

 

Tiedä, Jumala siunatkoon sinua, että tiedon tärkeällä asemalla Islamissa on vahvat perusteet, Koraanin monissa yksiselitteisissä lauseissa, sekä hädiithissä, kuten myös oppineiden kirjoituksissa. Koraanin kappaleen Äl-Mudzäädiläh, lause 11:

قَالَ اللهُ تَعَالى ﴿يَرْفَعِ اللهُ الَّذِينَ ءَامَنُواْ مِنْكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُواْ العِلْمَ دَرَجَاتٍ﴾ سورة المجادلة/11

tarkoittaa: [Jumala kohottaa niiden arvon teidän keskuudestanne, jotka uskovat ja niiden, joille on suotu tieto]. Lisäksi Koraanin kappaleen Äz-Zumar, lause 9:

قَالَ اللهُ تَعَالى ﴿قُلْ هَلْ يَسْتَوِى الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ﴾ سورة الزمر/9

tarkoittaa: [Ne, jotka tietävät, eivät ole samanarvoisia kuin ne, jotka eivät tiedä]. Koraanin kappaleen Fäätir, lause 28:

قَالَ اللهُ تَعَالى ﴿إِنَّمَا يَخْشَى اللهَ مِنْ عِبَادِهِ العُلَمَآءُ﴾ سورة فاطر/28

tarkoittaa: [Ne, joilla on tieto, pelkäävät Jumalaa eniten]. Profeetta, joka on paras luoduista, sanoi Ät-Tirmidhij:in kertoman sanoman:

قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ "فَضْلُ العَالِمِ عَلَى العَابِدِ كَفَضْلي عَلَى أَدْنَاكُم" رواه الترمذي

joka tarkoittaa: <<Todellisen oppineen arvo verrattuna todellisen uskovan arvoon on kuin minun arvoni verrattuna alhaisimpaan muslimiin>>. Ero profeetan ansion ja alimman muslimin välillä on erittäin suuri, kuten myös todellisen oppineen ja todellisen uskovan välillä, eli oppineen, joka täyttää oppineisuuden ehdot, ja uskovan, joka täyttää velvollisuutensa...... Lue lisää